Utanför mitt fönster på kontoret har jag utsikt mot kalhygget på sydsidan Åresjön och bortom det sticker de lockande topparna Klingruthögen och Skorvhögarna upp. Idag blev frestelsen för stor när jag såg himlen spricka upp och bli klarblå, samtidigt som det har kommit en hel del nysnö sista dagarna. Jag fick avbryta för en långlunch med topptur.

Det blåste rätt friskt uppe på kalfjället, men i skogen var det lä. För toppturer åt detta håll behöver jag bara kliva ut genom dörren och skida iväg. Ski in, ski out som det brukar kallas.

Det är möjligheten till vardagsäventyr som detta som är det allra bästa med att bo och jobba i Åre. Men nu måste jag jobba. Har tre magiska timmar i solen att ta igen.

20120222-170618.jpg

Utsikt mot Mullfjället från toppen av Skorvhögarna.

20120222-171355.jpg

Uppe vid toppröset fick man hålla i grejerna, det blåste friskt